Fake Gouteur header

Pulsed Light technology

Pulsed Light Equipment

Powerpoint version of information found below: Pulsed light technology

STERIPULSE STERILIZATION CHAMBER

RC847 Controller (XENON Corp)

  • Pulse energy: 505 J/Pulse
  • Pulse rate: 3 Hz
  • Adjustable shelves
  • Adjustable lamp holder for treatment over conveyor, table, etc.
  • Linear lamps: Spectral cutoff at 190NM, 240NM and 370NM
  • U-Lamps: For larger samples, spectral cutoff at 190NM and 240NM

RC 847 Contrôleur (Xenon Corp)    Adjustable lamp

RC747 Controller (XENON Corp):

  • Adjustable lamp holder for treatment over conveyor, table, etc.
  • Linear lamps: Spectral cutoff at 190nm, 240nm AND 370nm
  • Pulse energy: 153 J/Pulse
  • Pulse rate: 10Hz

Lamp holder

Infrared camera:

  • Jenoptik IR-TCM hires inspect 384 Gige
  • Resolution 384X288 pixels
  • Frame rate of 60Hz
  • Allows treatment uniformity validation by measuring the increase of temperature
  • Real time measurement
  • Thermal resolution: <70Mk

Infrared camera

Energy detector:

  • Manufacturer: Gentec-EO
  • Model: QE25ELP
  • Allows the measurement of the energy at the sample’s surface

Energy detector

Key ISO-FLO conveyor:

  • Standard conveyor used in fruit and vegetable processing
  • Adjustable angle to control flow
  • Equipped with a variable speed drive to adjust shaker frequency for flow and vibration amplitude control
  • Adjustable distance between lamp conveyor surface
  • “Rigidized” type finish specially selected to ensure rotation of berries under the lamp
  • Adjustable guide rails for product positionning under the lamp

Key-Iso     Berries    conveyor

UV Liquid treatment:

  • Microwave UV plasma technology by Microtek Processes (UK)
  • Turbulent or laminar flow conditions
  • Spectrophotometer and expertise available for liquid UV absorbance characterization

Microtek    Microtetek2

Continuous UV Lamps:

  • Low power continuous UV Lamps:
    • Germicidal UVC 254NM
    • UVB Broadband (300-320NM)
    • UVB Narrowband (311NM)
    • Longwave UVA (366NM)
  • UVP 3UV Ultraviolet Lamps:
    • 254NM, 302NM and 365NM
  • UVP UVX Digital Radiometer with attenuators for measurement at 254NM, 300NM and 365NM

UV lamps

Cintech’s Pulsed light expertise:

Multidisciplinary team:

  • Microbiologists
  • Chemists
  • Physicists
  • Engineers
  • Food technologists
  • Technical support

Expertise in:

  • Shelf life extension
  • Microbial load reduction
  • Enzymatic browning reduction or delay
  • Cold pasteurization of liquids
  • Reduction of post harvest losses

On site capabilities:

  • Microbiology labs with biosafety levels 1 & 2
  • Chemistry lab
  • Food R&D lab
  • Food processing pilot plant
  • Consumer testing  and sensory analysis facilities

Laboratory and pilot scale testing of pulsed light applications
Preliminary technical economic évaluations of projects
Regulatory procedures with goverment agencies

Sous image Fake
Recommandation
"Nous travaillons avec Cintech afin d'offrir à notre clientèle une information nutritionnelle juste et validée”
L'Intermarché Boyer - Au coeur du plateau
Franck Hénot
Recommandation
Nous avons travaillé avec l'équipe de Cintech pour offrir de nouveaux débouchés et de nouvelles alternatives à nos producteurs.
FQPFLT
Judith Lupien
Recommandation
L'expertise de leur équipe nous a permis de réaliser une étude de durée de vie de barres alimentaires. Nous apprécions travailler avec les chefs de projet pour leur disponibilité et leur sens de la collaboration.
CRAB
Recommandation
Merci à l'équipe de Cintech qui a livré un travail professionnel et fourni les résultats dans les temps requis même avec toute la pression.
Elopak
Alain Rivard
Recommandation
Les gens chez Cintech m'ont guidés lors du démarrage de mon entreprise. Leurs conseils m'ont permis de développer des produits innovateurs et d'offrir ce qui a de mieux à ma clientèle.
Jean-Luc
Les Boissons Vytavy inc.
Recommandation
Nous avons beaucoup apprécié les services de Cintech, des gens dynamiques et compétents qui nous ont permis d'atteindre nos objectifs de certifications.
François Domingue
Vitoeuf
Recommandation
« L’appui de Cintech Agroalimentaire nous a permis de réduire le sodium et de remplacer le glutamate monosodique dans un de nos produits. Le projet a été effectué rapidement et avec succès.
Geneviève Arsenault,
Vice-Présidente, R&D Groupe St-Hubert inc.
Recommandation
Nous sommes ravi d’avoir recu l’équipe de Cintech a Vermont Creamery dans le cadre de notre meeting annuel des ventes. La formation délivrée par Cintech était très complète et nous a permis de consolider les connaissances de notre équipe de vente et qualité quant a l’appréciation et évaluation de nos produits. La formation a été délivrée de facon tres professionelle, dynamique et complète.
Adeline Druart
Présidente, Vermont Creamery
Recommandation
Some customers
Some customers
Some customers
Some customers
Some customers
Some customers
Some customers

Pin It on Pinterest